LEZZET YAZARLARI DERNEĞİ TOPLANTISI WHİTE MİLL CAFE CİHANGİR


     Türkiye Lezzet Hareketi çatısı altında kurulan Lezzet Yazarları Derneği’nin ilk Genel Kurul Toplantısı, 30.07.2015 tarihinde Cihangir Susam Sokağı’nın ünlü mekanı Whitemill Cafe’de gerçekleştirildi. 



 Gizli bahçesi, elegant dekorasyonu, sağlıklı ve nefis lezzetleriyle; LYD derneği üyelerinin Genel kurul toplantısına bu sıcak atmosferiyle ev sahipliği yaptı. Akşam yemeğinde mekanın özel lezzetlerinin tadımı gerçekleştirildi. Sağlıklı ve leziz sunumların yer aldığı menüde; Serpme Mezeler; Kırmızı pirinç pilavı eşliğinde bademli pilav; Erişteli Mercimek ve Körpe Ot Salatası Eşliğinde Buharda Somon; Patates Püresi, Mantar ve Siyah Pilav Eşliğinde Izgara Dana Bonfile lezzetiyle ve sunumuyla büyük beğeni topladı. Tatlı tadımında ise ; Passion Fruit Cheesecake, Çilekli  Milföy ve Tiramisuya, Lezzet Yazarları Derneği üyeleri tarafından tam not verildi.




     
Toplantı; LYD Başkanı Ünlü Şef Özlem Mekik ve Türkiye Lezzet Hareketi Başkanı Vasfi Pakman'ın sunum konuşmaları ile başladı.  Başkan Özlem Mekik, derneğin çalışma alanları ve konularıyla ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu.  Duayen gazeteci Vasfi Pakman önderliğinde temelleri atılan Türkiye Lezzet Federasyonu ile birlikte hareket edecek olan Lezzet Yazarları Derneği, Türk Gastronomisi’ni tanıtma ve geliştirme adına önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.








White Mill Cafe'nin menüsünde yer alan AG Good Foods marka siyah, kırmızı ve kahverengi pirinçle hazırlanan tarifler; yeni nesil sağlıklı beslenme trendinin aynı zamanda çok da lezzetli de olabileceğini gözler önüne koyuyor.  Renkli pirinçlerin sağlığa faydaları şunlar;  Kalp sağlığı dostu,  Bol lifli, düşük kalorili, E vitamini, magnezyum ve demir açısından zengin, Antioksidan değeri yüksek, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve yaşlanmanın etkilerini azaltmaya yardımcı, düşük glisemik indeksle kan şekeri dostu.
Kırmızı Pirinç, yüksek besin değeri, muhteşem rengi, yasemin pirinci dokusu, aromatik lezzetiyle mucize bir ürün. Köriyle muhteşem uyumuyla da lezzette fark yaratıyor. Genç kalmaya yardımcı özelliğiyle de ilgi çekiyor.





AG Good Foods, dünyada gelişmekte olan, ev dışı tüketim kanalında tüketicinin ihtiyaç duyduğu farklı ve sağlıklı lezzetler talebine cevap vermek amacıyla, 2015 yılında AG Grup Şirketleri çatısı altında kurulmuştur. Portföyünde renkli pirinçler ve benzeri tahıl ve bakliyat ürünlerinin yanı sıra yeşil kahve çekirdekleri ve sağlıklı atıştırmalıkları da bulunduran şirketimiz, halen kendi  tarlalarımızda ürettiğimiz yerli pirinçlerimizin satış dağıtımını da Türkiye’nin saygın şirketleri üzerinden gerçekleştirmektedir. Doğru ürünlerle , dünya pazarında marka bilinirliliği ile büyümeyi hedefleyen şirketimizin Belçika’da koordinasyon ofisi bulunmaktadır. Global operasyonları akademisyen gıda profesyonellerinin yürüttüğü AG Good Foods, önümüzdeki süreçte konsantre olduğu ev dışı tüketim kanalının yanı sıra, perakende kanalında varlık göstermek için yurtiçi ve yurtdışında çalışmalarını yürütmektedir.

http://www.aggoodfoods.com/





2008 yılında Cihangir Susam Sokağında açılan mekan; 2 katlı müstakil binasında ve defne ağaçlarıyla kaplı gizli bahçesinde 
Akdeniz Mutfağının sağlıklı lezzetlerini misafirleriyle paylaşıyor. 100 kişi ağırlama kapasiteli White Mill Cafe, sade ve özgün mimarisi ve seçkin müşterileriyle Cihangir'in en popüler yeme-içme mekanlarından biri.

Telefon : (212) 292 28 95 – 96
Adres : Susam Sok. No: 13 Cihangir – İstanbul
Web : www.whitemillcafe.com
Mutfak : Akdeniz
Çalışma günleri : Her gün açık
Çalışma saatleri : 09.00 – 01.30
(Mutfak Cuma-Cumartesi 23:30’da, diğer günler 23.00’da kapanıyor)
Öğün seçenekleri : Sabah, öğle, akşam
Kredi Kartı : Geçerli
Otopark : Yok
Rezervasyon : Sınırlı sayıda alınıyor


2 yorum:

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM