EVDE LOR PEYNİRİ YAPIMI - LOR PEYNİRİ TARİFİ



      Evde Lor Peyniri yapmak çok kolay ,bunun için süt ve limon suyuna ihtiyacınız var ,malzemesi bu kadar ,işlemi de bir o kadar kolay .Lorumuzu hazırladıktan sonra bunu tuzlayıp kahvaltıda peynir olarak tüketebilir ,hamur işlerinde kullanabilir veya en güzeli benim favori lezzetim :) Peynir Helvası yapabilirsiniz. Lor Peyniri Protein ,Kalsiyum ve fosfor  yönünden zengin olduğu için  oldukça yararlı bir peynir türü ve yapımı da oldukça kolay deneyip beğenmeniz dileğiyle sevgiyle kalın       mutfağınızdan  misler gibi yemek kokuları hiç eksik olamasın .
   

  Malzemeler :


  •    1 lt süt 
  •    1/2 limonsuyu 




 Yapılışı :
- Sütü ocağa koyup kaynamaya bırakalım kaynayınca içerisine limon suyunu döküp karıştıralım ve ocağı kapatalım ,sütün kesilip peynir altı suyu ile ayrıştığını( yeşil renkte bir su ve lor peynirinin kesikler oluşturduğunu) göreceksiniz bu şekilde biraz ılınıp dinlenince süt süzgecinin üzerine döküp süzdürelim ve istediğimiz şekilde kullanalım .
-Ayrıca peynir altı suyunu da hamurlarınızda  kullanabilirsiniz .

2 yorum:

  1. Evde denemediğim bir bu kaldı onu da yapacağım ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degil mi ama :) bende gecen yil ekmek icin ayni seyi dusunuyordum sonra ekmegide evde yapmaya basladim bu isin sonu nereye varacak bilmiyorum ,sevgiler ...

      Sil

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM