COOK İLE YILBAŞI SOFRALARI



     İyi akşamlar ,2015 bitmesine sayılı günler kaldı acısıyla tatlısıyla bir yılı daha bitiriyoruz.Yeni yılda  barış sağlık mutluluk dolu bereketli bir yıl olur İnşallah  hepimiz için .Bizde geçtiğimiz hafta Sevgili @Stilika  Rabia hanımın daveti ile City Cooks Mutfak Okulunda COOK ürünleri ile Yılbaşı Sofrası hazırladık .City Cook Mutfak Okulu Etiler Alkentte 3500m2 lik bir alanda aynı anda 25 kişye eğitim verebilen lezzet severleri çatısı altında buluşturan bir adres.





Konu yemek olunca birbirinden marifetli Blogger arkadaşlarım, şeflerimizin yemekler hakkındaki tüm ayrıntıları uygulamalı vermesi ile mutfağa girip tüm maharetlerini gösterdiler.Yemeklerimiz NARLI KESTANELİ İÇ PİLAV , BUHARDA PİŞMİŞ KIS SEBZELERİ , HİNDİ TANDIR ,
FISTIKLI KAYMAK KREMASI İLE BAHARATLI BALKABAĞI

Mutfaklarda büyük kolaylık sağlayan COOK ürünlerini kullanarak yemekleri daha çabuk ve pratik hazırlayabiliyoruz .Özellikle Hindi tandırı hazırlarken eti baharatlayıp önce Cook Streç filme daha sonra Cook Çok amaçlı Folyoya sarıp kendi suyu ile daha lezzetli ve çabuk pişmesini sağlıyoruz üstelik Cook Çok Amaçlı Folyo nun içi pişirme kağıdı ile kaplı oldu için aleminyum folyo yemeğimize temas etmiyor ,bu şekilde buharda haşladığımız sebzelerin üzerine de kapak yapıp sebzelerin kendi buharı ile pişmesini sağlamış olduk .Şeflerimizden güzel yemek yapmanın püf noktaları ile ilgili bilgiler aldık .



Hazırladığımız yemeklerin içinde en çok ilgimi çeken Balkabağı tatlısı oldu , anlatmam gerekirse bir tatlıya sarımsak ve sirke ne kadar yakışır düşünebilir misiniz ? evet yalnış duymadınız balzamik sirke sarımsakla hazırlanan Fıstıklı Kaymak kreması ile Baharatlı Balkabağı tatlısı güne damgasını vuran bir tarif oldu .Gerçekten sonuç tadı konusunda şüphelerimizi yok eden nefis ve pratik bir tatlı oldu .



   Cook ile Yılbaşı Özel Ders Reçetesi
Narlı ve Kestaneli İç Pilav
Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 6-8 Kişilik Hazırlık Süresi: 10 dk Pişirme Süresi: 20 dk
Malzemeler; 600 gr. Pirinç 100 gr. Tereyağı 1 lt Tavuk Suyu 200 gr. Nar Ayıklanmış 250 gr. Kestane Soyulmuş, Haşlanmış 150 gr. Kuş Üzümü Ilık suda bekletilmiş 50 gr. Çam Fıstığı 2 adet Küp Şeker 1 tatlı kaşığı Tuz 80 ml. Zeytinyağı 1 adet Kuru Soğan 1 çay kaşığı Karabiber 2 çay kaşığı Yenibahar 1 çay kaşığı Tarçın  
Hazırlanışı; Bir tencere de tereyağını eritin. İçerisine zeytinyağını ekleyerek içerisine çam fıstıklarını içerisine atıp kavurun. Daha sonra soğanı ekleyerek saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin. Bu aşamada pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra içerisine tavuk suyunu, baharatları ekleyin. Tencere kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Pişmesine az bir zaman kala kestaneleri ve kuş üzümünü üzerine atıp karıştırın. Altını kapatıp demlenmesini bekleyin.




Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri
Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 4-8 Kişilik Hazırlık Süresi: 10 dk Pişirme Süresi: 10 dk Malzemeler; 8 adet Brüksel Lahanası 2 adet Havuç 1 adet Brokoli 1 adet Karnıbahar 1 adet Patates Zeytinyağı Tuz Tane Karabiber 1 çay kaşığı köri 2 diş sarımsak,
Hazırlanışı; Sebzeleri soyup temizleyin. Birbirlerine eş olacak şekilde doğrayın. Tüm sebzeleri karıştırıp tuz, biber ve zeytinyağı ile tatlandırın. Buhar aparatı veya kevgirin oturacağı bir tencereye su koyup ocağa alın. Suyu lezzetlendirmek için sarımsak ve zerdeçalı ekleyin. Sebzeleri aparata veya kevgire alıp yumuşayana kadar tencerenin üzerinde tutun.

Hindi Tandır Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 4-6 Kişilik Hazırlık Süresi: 20 dk Pişirme Süresi: 90 dk,
Malzemeler; 1 adet Hindi But 1 adet Kereviz Soyulmuş, İri doğranmış 1 adet Havuç Soyulmuş, İri doğranmış 1 adet Soğan Soyulmuş, İri doğranmış 1 adet Patates Soyulmuş, İri doğranmış 8 diş Sarımsak 10 dal Taze Kekik Hardal Tuz Tane Karabiber,
Hazırlanışı; Hindi butu açarak kemiğini çıkarın. Hindi butunun derili tarafına bıçakla çizikler atın. Sarımsakların yarısını bıçakla ezip bu çiziklere yerleştirin. Açılmış hindi butunun içerisine; hardal sürün, tuz ve karabiber ile tatlandırın, taze kekiğin yarısını koyun, sarımsakları bıçakla ezip yarısını koyun. Hindi butunu katlayarak sarın. Tezgahın üzerine Cook Strech Film i yayın. Hindi butu sıkıca sarın. Ardında Cook Çok Amaçlı Folyo ile tandırı tekrar sarıp kenara ayırın. sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan kekiği de atın. Biraz zeytinyağı gezdirin. Sarılmış hindi butunu sebzelerin üzerine yerleştirin. 200 C ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Isıyı 170 C ye düşürüp bir saat daha pişirin.

Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı
Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 2 Kişilik Hazırlık Süresi: 10 dk Malzemeler; 1 kg balkabağı 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı balzamik sirke Tuz Karabiber Taze nane Haşhaş tohumu Krema için; Toz Fıstık Kaymak Krema
Hazırlanışı; Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin. Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin. Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin. Balkabağının altına bu karışımı sürüp servis edin.
   



Şef Barış Aytekin ve Şef Recep Aydoğan ın reçetesi ile  inanılmaz keyifli bir work shop un ardından hazırladığımız yemekleri yiyip keyifli sohbetler eşliğinde günü sonlandırdık .
Bu keyifli davet için Rabia Hanıma ,Cook Ailesine ,misafirperverlikleri için değerli Şeflerimiz ve City Cook Mutfak okuluna teşekkür ediyorum .
Bir başka etkinlikte görüşmek dileğiyle ....









1 yorum:

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM