KAZDAĞLARI KIRK GEÇİT TERMAL OTEL



      Mayıs ayının sonunda  Tarçın Evetin Organizasyonu  ,Sevgili Fatma Samsa Yılmaz ın güzel daveti ile Kaz Dağları Köşdere  Kırkgeçit Termal Otelde Blogger arkadaşlarla iki günlük güzel bir tatil yaptık .Otelin tüm aktivitelerinden yararlanarak  kışın tüm yorgunluğunu bol oksijen ve termal suların yenileyici özelliği ile üzerimizden attık.

     Ulaşımı İstanbul'a yakınlığından dolayı oldukça kolay olan Köşdere Kırkgeçit termal Otel Çanakkale Biga İlçesine 17 km  uzaklıkta olup İstanbul Bandırma İDO feribotu ile sadece 3,5  saat mesafededir.Biga dan otele yolculuğunuz sırasında   Kazdağları nın mükemmel  doğası,  yeşilin her tonu ile sizi uçsuz bucaksız bir orman karşılıyor hayranlıkla otele nasıl vardığınızı anlayamıyorsunuz .





   Geceye  Bihter Hanımın otel ve termal sular hakkındaki bilgilendirme toplantısından sonra , otelin hazırladığı akşam yemeğinde Sevgili Fatma nın  bizim için hazırladığı hoş sürprizlerle başladık  ,ayrıca yapılan çekilişlerde şanslı arkadaşlarımız hediyeler kazandılar .Kazananların içinde
Bendeniz de Gül Tasarım dan Blog tasarımı kazandım en kısa zamanda karşınıza   Gül Tasarımın güzel blog tasarımıyla yenilenmiş olarak çıkacağım :)










      Kaz dağlarını. güzel havasını ve bitki örtüsünü bilmeyen duymayan oldukça azdır… Üç dağdan oluşan dağların genel adıdır Kaz Dağları. Bol ve yüksek kaliteli oksijenini ve çeşitliliği ile ünlü bitki örtüsünü Avrupa – Sibirya, Akdeniz ve Ýran - Turan bitki bölgelerinin kesiştiği noktada bulunmasına borçludur. Birçok ağaç ve bitki örtüsü dışında Kazdağı Göknarı olarak literature de geçen göknar cinsi çok kıymetli olup sadece Kaz dağlarında yetişmektedir.


Otelde Şifalı suların yanı sıra ormanda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz .




   Akarsuyu bol kaz dağı sularının ortak özelliği çok soğuk ve eritici olmasıdır.


   Kırkgeçit Termal, adını eskiden kırk köprüden geçilerek gidilen kaynak olduğu için almıştır. Bugün Köşdere Kırkgeçit olarak işletilen termal, Biga ilçesine 17km mesafede bulunan 44 odalı tesisi ile hizmet vermektedir. Şifalı suyun şifalı ve tescilli hava ile buluştuğu yerdeki Otelde ,  1 adet kapalı ,2 adet açık havuz mevcut olup Klasik Türk Hamamı ve göbektaşı ,masaj odası ,masaj ve hamam sonrası dinlenme odası bulunmaktadır .Ayrıca Tesiste suyun çıkış kaynağında bulunan Doğal İnholasyon odası bulunmaktadır .İnholasyon  mineralli su zerreciklerinin solunması yoluyla yapılan tedavi biçimidir. 
   







Otelde bulunan Kırkgeçit Termal suyunun, sahip olduğu kalsiyum karbonat, florür sülfat, magnezyum ve potasyum içerikleri sayesinde banyo uygulamalarında aşağıdaki endikasyonlara iyi geldiği kanıtlanmıştır;

Cildi canlandıran, pürüzsüzleştiren cilt güzelliğini olumlu yönde desteklemesi
Gerginlik ya da uyku bozuklukları gibi depresif problemlerin atılması,
Kas romatizmaları ve yumuşak doku romatizmaları hastalıklarının iyileşmesi,
Deri hastalıklarından; sedef hastalığı, egzama ve akne/sivilce tedavisinde,
Ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası dönem, spor yaralanmaları,
İnme sonrası dönem,
Kireçlenme / eklem hastalıkları

   Bu güzel Organizasyon için Tarçın Events Fatma Samsa Yılmaz'a ,Sıcak ev sahipliği için Kırkgeçit Termal Otel in Sahibesi Bihter Hanıma ve güler yüzlü personeline ,Bu güzel organizasyona katılan başta Özlem Mekik Şefim olmak üzere ,Sevgili Blogger Arkadaşlarıma teşekkür ederim .




SPONSORLARIMIZ

KÖŞDERE KIRKGEÇİT OTELhttp://www.kirkgecittermalotel.com/
GÖKÇEK MOBİLYAGOKCEKMOBILYA (İG)
AR YILDIZwww.aryıldız.com
BEBAKwww.bebak.com.tr
OTACIwww.otaci.com
GÜLSÜM ABLAGULSUMABLA (İG)
GOOD JOB EVENTSGOODJOBEVENTS (İG)
DELYASDELYAS (İG)
HC CAREwww.sacbakım.com
GÜL TASARIMwww.gultasarim.blogspot.com.tr
ERİŞ GIDAwww.nudo.com.tr
MAYON MASKEMayonkilmaskesi (facebook)
BEĞENDİM PAYLAŞTIMBEGENDİMPAYLASTIM (İG)















4 yorum:

  1. Harika bir etkinlikti, çok güzel yazmışsın canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ah tadı damağımda kaldı gerçekte çok zevkli bir hafta sonu oldu :-))

    YanıtlaSil
  3. Süper bir etkinlik ama bu:))) Kaz dağlarında böyle güzel bir tesis olduğunu bilmiyordum sağol.

    YanıtlaSil
  4. harika bir yer gerçekten çok memnun kaldık

    YanıtlaSil

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM