KARACA İLE SOFRA EĞİTİMİ




               Merhaba bu gün size sofra, ile ilgili güzel bilgilerle geldim .

     23 Mayısta Ayşenur Hanımın nazik daveti ile Taksim Gezi Bosphours Otelde Karaca nın  düzenlediği Karaca ile Sofra Eğitimi etkinliğine katıldım . Karaca  Senin Sofran etkinliği ile Aslıhan Yıldırım dan sofra eğitimi ile ilgili ;porselenin tarihçesi ,çatal bıçağın tarihçesi ,sofra ,sofra düzeni ,sofra adabına kadar bir çok bilgiler aldık .






   Karaca nın  bizim için hazırladığı şık davet masası örneği salona girer girmez tüm zarafeti ile göze çarpıyordu .Yaldızlı yemek takımı ile uyumlu suplaları ,aynı uyum içinde çatal bıçak takımı ve bardakları masa örtüsü ,peçete ve çiçeğin uyumu ile Karaca şık bir sofra hazırlamanın en güzel örneğini sunuyordu .




    Karaca sofra eğitiminde masa düzeni ve hepimizin sıklıkla karıştırdığı çatal bıçak ve kaşık  yerleştirilmesinde yaşadığımız sıkıntı konusunda Aslıhan  hanımdan  aldığımız faydalı bilgiler ile daha şık sofralar kuracağız .Buna göre şık bir sofra düzeni için yapmamız gereken ilk şey mönüyü belirlemek ve Sofra düzenini verilen mönüye göre hazırlamak .Şık bir sofra için tabak seçiminden bardağa kadar hepsi bir bütün halinde sofraya sunacağımız mönüye uyumlu olmalı ki servis te sıkıntı yaşamadan güzel sofralar kuralım ,Mutlu Sofralar kurmak dileğiyle sevgiyle kalın .....

        KARACA : Senin Sofran com dan bir birinden şık sofra örneklerine ulaşabilir farklı sofra örneklerinin kurulumu ile ilgili videolu anlatımlardan fikir edinip , misafirlerinize şık sofralar hazırlayabilirsiniz .
                                               Senin Sofran 












3 yorum:

  1. Çok faydalı bir etkinlik olmuş verdiğin bilgiler için de teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bilgiler paylaşılmış günlük yaşam da çok da dikkat etmiyoruz ama misafir gelince işler değişiyor:)

    YanıtlaSil
  3. Işıl ışıl çok şık sofralar gerçekten, son yıllarda Karaca'nın ürünlerini beğeniyorum.Çok faydalı ve zevkli bir etkinlik olmuş :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM