BEYKOZ HİDİV KASRI KAHVALTI DAVETİ



      Merhabalar ; Sömestr tatilinin son günü güzel bir kahvaltı kaçamağı yapmak isterseniz size harika bir öneri ile geldim . Geçtiğimiz pazar Sevgili Beyhan ın Mutfağı nın daveti ile Çubuklu Korusunda bulunan işletmeciliğini BELTUR un yaptığı HİDİV KASRI nda Kahvaltıya davet edildim .Büyük bir İstanbul hayranı olarak burayı daha önce ziyaret etmemiş olmaktan üzüntü duydum .Ailece gidebileceğiniz çok hoş bir mekan ,korunun içinde tepeden  İstanbul Boğazına hakim bir konumda mis gibi doğasıyla, özellikle çocukların doğayla iç içe koşup oynayabilecekleri bir alana sahip .İstanbul un kalabalığından uzaklaşıp dinlenebileceğiniz görülmesi gereken ,bence  tarihi dokusu ve doğasıyla bağımlılık yapacak  bir yer HİDİV KASRI :))









   Organizasyon sahipleri Uba Foto Ümit Bey ,Konuşan Kalem Serkan Bey ve sevgili Beyhan ,Şef Şenol Özbay  ile sohbet eşliğinde  hem özenle hazırlanmış kahvaltılık sunumları hemde Şef Şenol Özbay ı tanıma fırsatı bulduk .Ayrıca Konuşan Kalem Serkan Beye sürpriz doğum günü kutlaması da hoş bir anı oldu .Nefis pastayı Sevgili Blogger arkadaşım Pastacı Kız Özlem hazırlamıştı oda ayrı bir sürpriz oldu .Harika bir kahvaltının ardından köşkte bulunan seyir terasına çıktık rüzgara rağmen İstanbul Boğazının muhteşem manzarası karşısında büyülendik adeta ve seyir terasının en üst köşesinde bulunan AY YILDIZLI ŞANLI BAYRAĞIMIZIN fotoğrafını çekmekten kendimizi alamadık.Seyir terasından ayrılıp ,kahvelerimizi içmek için aşağıya indiğimizde nefis Tahinli Profiterol  ve kahve keyfi ardından pazar dopingimizi almış olmamın mutluluğu ile  mekandan ayrıldık.












   Nazik davetleri ve misafirperverlikleri için Şef Şenol Özbay ve personeline ,Uba Foto ,Konuşan Kalem ve sevgili Beyhan a teşekkür ederim .
Keyifli mutlu günler dileğiyle ,sevgiyle kalın ....
                           


  HİDİV KASRI TARİHÇESİ  (kaynak http://www.hidivkasri.com/)


İtalyan mimar Delfo Seminati’ye, Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında Çubuklu sırtlarındaki koruluğun içine bina ettirilen 1000 metrekarelik yapı, “art-nouveau” süsleme üslubuna sahiptir. Mısır bağımsızlığını ilan ettiği sırada, İstanbul’da V.Mehmet Reşat’la görüşmede bulunan Abbas Hilmi Paşa; görevinden alınınca, ailesi ile birlikte İstanbul’daki Hidiv Kasrı’na yerleşir. Hidiv Kasrı’nın ana girişinin ortasında mermerden bir çeşme vardır. Bunu yapının içindeki diğer çeşme ve havuzlar izler. Kasrın salonları arasındaki bağlantılar, havuzun etrafında daire çizer ve bu daire yalnızca giriş holünde kesilir. Tavansa vitrayla kaplıdır.
Giriş katındaki şömineli salonun üstündeki daire biçimindeki parçada yer alan iki büyük yatak odası; lambrileri, iç tuvalet ve banyoları ile dikkat çekmektedir. Binanın bir diğer özelliği ise; Boğaziçi`nin yarısının seyredilebildiği kulesidir. Hem asansör, hem de merdivenle çıkılabilen bu kulenin balkonlu bir orta katı ve üstü açık bir terası mevcuttur.
Kasır, Hidiv`in 1930`lu yıllarda İstanbul`u terk etmesinden sonra İstanbul Belediyesi`nce satın alınmış, fakat 1937–1982 yıllan arasında pek kullanılmamıştır. Sadece zaman zaman film çekimi için kiraya verilmiş, fakat bu esnada çok hor davranılmış ve hatta yeterli ışık gelsin diye tavandaki çok değerli vitraylar dahi kırılmıştır. 1982 yılında Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından restorasyon başlatılmış; İki yıl süren çalışmalardan sonra 1984 yılında otel, restoran ve kafe olarak hizmete girmiştir.
Günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beltur tarafından restoran olarak işletilen Hidiv Kasrı; düğün, seminer ve toplantılara da ev sahipliği yapmaktadır.
Kaynak: 2010 İstanbul Avrupa Başkenti-www.ibb.gov.tr

ULAŞIM & KROKİ

İletişim Bilgileri

Adres : Çubuklu Korusu Çubuklu Yolu No:32 Beykoz / İSTANBUL
Tel : 0216 413 92 53 – 0216 413 96 64 – 0216 425 06 03 – 0216 425 06 04
Faks : 0216 413 96 99

Ulaşım

Özel Aracınızla
1. Çubuklu Korusu ‘na ulaşmak için kullanabileceğiniz en ideal yol, Anadolu yakasından TEM otoyolundan Fatih Sultan Mehmer Köprüsü ‘ne ilerlerken, köprüden önce son çıkış olan Kavacık Köprüsü ‘nden Hıdiv Kasrı tabelalarını takip etmek olacaktır. Eğer Avrupa yakasından Hıdiv Kasrı ‘na ulaşmak isterseniz II. Köprü ‘den hemen sonra ilk çıkıştan sonra tıpkı Anadolu yakasından gelen misafirlerimiz gibi, Hıdiv Kasrı tabelaları izlemeniz sizi ağırlama şansını bize verecektir.
2. Hıdiv Kasrı ‘na ve Çubuklu Korusu ‘na ulaşma için kullanabileceğiniz bir diğer yol da; Üsküdar-Beykoz sahil yoludur. Bu yolu takip ederek Kanlıca ‘ya, Kanlıca ‘dan sonra da tabelalarımızı izleyerek bize ulaşmanız mümkün.
Toplu Taşıma Araçlarıyla :
Çubuklu Korusu ‘na toplu taşıma araçlarıyla ulaşmanın en kolay yolu ise Beykoz istikametine giden herhangi bir İ.E.T.T. otobüsüne binip akbilinizi bir kere dokundurmak. Kanlıca Durağı ‘ndan sonra beş dakikalık bir yürüyüş mesafesindeyiz.

6 yorum:

  1. Eşimle ilk sevgililer günümüzde gitmiştik. Çok güzel bir mekan gerçekten:)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir mekanda ne kadar keyifli bir gün olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ve keyifli bir etkinlik oldu manzaraya ve doğaya doyduk :))

      Sil
  3. mekan harika kahvaltı da nefismiş ...

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir mekandır sömestr e denk geldiği için misafirim vardı gelemedim güzel bir kahvaltı olmuş sevgiler cnm

    YanıtlaSil

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM