TÜYAP PALAS OTELDE ERDEM DIRBALI İLE ÇİKOLATA WORKSHOP



       8 Eylül Salı günü Beylikdüzü Tüyap Palas Otelde Milli Şef Erdem Dırbalı nın  öğle yemeği ve Çikolata Workshop davetinde Şef Özlem Mekik ve blogger arkadaşlar ile  buluştuk .Tüyap Palas ailesini temsilen bizi Başak Hanım karşıladı ve Mimoza Restaurat salonunda  bizim için hazırlanmış keyifli bir öğlen  yemeği için yerimizi aldık . Otelin Pazarlama ve Kurumsalİletişim Müdürü Başak Hanımdan Tüyap Palas Otel Hakkında  bilgiler aldıktan sonra Tüyap Palas Yiyecek &İçecek Diröktörü Erdem Dırbalı nın enfes yemekleri ve şık sunumlu yemeklerini tatma fırsatımız oldu .



Öğle Yemeğinde Bizim için Tüyap Palas Otelin  a la carte restoranı Mimoza’nın menüsünde sunulan, Karides ve Kabaklı Börek eşliğinde Yabani Mantar Çorbası ; Çam Fıstıklı Kuzu Kavurmalı Humus;  Tereyağlı Acılı Domates Soslu Beğendili Bonfile Dilimleri ; Satsuma, Vişne ve Şampanyalı Sorbe ; Kök Sebzeli Siyah Pirinç, Brokoli, Kereviz Püresi ve Choron Sos eşliğinde Somon Tava ve Frambuaz Soslu Vanilyalı & Tarçınlı Panna Cotta lezzetlerini mutfak ekibinin eşsiz sunumları eşliğinde tatma imkanı yakaladık .

                                       İSTANBUL -PANNA COTTA

 Yemeğin ardından Milli Şef Erdem Dırbalı nın çikolata showu için yerimizi aldık ve çikolata ile ilgili bilgiler aldıktan sonra ,İlk olarak Şefimiz  çikolata ile harika bir manzara resmi hazırladı ,tüm gün çikolata ile ilgili nefis bir  görsel şölen ile adeta büyülendik , Çikolata Workshop u ile tek söyleyebileceğim şey ''Erdem Şef bu konuda yaratıcılıkta sınır tanımıyor ''
           


Çikolata yapımı, tarihçesi ve reçetelerinin de sunulduğu workshop’ta Erdem Dırbalı önderliğindeki Tüyap Palas mutfak ekibi ile birlikte Klasik Çikolata Truffles, Rocher, Sufle, Three Brothers Çikolata, Tiramisu, Rakı Kavun Sorbe ve Çikolatalı Küba Pürolarının hazırlanmasını bizzat deneyimleme ve tatma fırsatını yakaladık. Katılımcıların büyük beğenisini toplayan show’lar ile Çikolata Workshop görsel bir şölene dönüştü.


                                                          ÇİKOLATA RUJLAR







 5 Yıldızlı Hizmet, 5 Yıldızlı Ziyafet, 5 Yıldızlı Konfor  


120.000 metre kare kapalı alana sahip Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi içinde yer alan, bölgenin en büyük ve ilk fuar oteli olan TÜYAP PALAS göl ve deniz manzaralı deluxe & süit odaları ile aynı anda 520 kişiye ev sahipliği yapabiliyor.
“Mükellef Kahvaltı ve Kaliteli Uyku” ilkesinin temel alındığı 5 yıldızlı, 260 odalı otelin Türk ve Dünya Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu tüm yiyecek ve içecek noktalarında misafirler otel genelinde benimsenmiş mükemmel hizmet anlayışı ve otel dışına çıkmadan doğrudan fuar alanına geçiş imkanı sayesinde Çalışırken Dinlenebilmenin Konfor ve Kolaylığını bir arada yaşayabiliyor.
2016 yılı itibariyle hizmete alınacak ek 140 oda ile birlikte oda kapasitesini 400’e çıkaracak olan Tüyap Palas, %100 müşteri memnuniyeti anlayışı ve deneyimli ekibi ile misafirlerini ağırlıyor.
Otelde misafirlerin ücretsiz olarak faydalanabileceği sauna, fitness, açık & kapalı dinlenme havuzu, jakuzi ve buhar odası bulunuyor. Farklı masaj çeşitleri ile Tüyap Palas misafirleri dinlenmenin keyfine varabiliyor.
Tüyap Palas’ta farklı amaç ve ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet verebilen, tiyatro, sınıf, kokteyl, ziyafet ve work-shop düzenlerinde yaklaşık 3000 kişiye ev sahipliği yapabilen, her türlü teknik altyapı ve donanıma sahip, farklı ölçeklerde 28 toplantı salonu bulunuyor. Yakın gelecekte 1000 kişi kapasiteli İstanbul Balo Salonunun da hizmete alınmasıyla birlikte Tüyap Palas hem iş hem de özel yaşama renk katmayı hedefliyor.




                           Erdem Dırbalı - Tüyap Palas Yiyecek & İçecek Direktörü

Mengen Aşçılık okulundan mezun olan Dırbalı, Türkiye’de çalıştığı restoran ve önde gelen otellerin ardından Londra Churchill İntercontinental Oteli’nde görev aldı ve 9 sene Londra’da yaşadı.
Michelin yıldızlı , rozetli restaurantların da şefliğini yapan Erdem Dırbalı moderatörlüğünü yaptığı “Lions Eğitilebilir Engelli Çocuklara Destek” projesi, kurucusu olduğu Beyaz Ceketli Melekler isimli aşçılar topluluğu, Koç Holding’in Meslek Lisesi Memleket Meselesi, “Haydi Koçluğunu Göster” gibi ses getiren sosyal sorumluluk projelerinde de etkin rol oynayan Dırbalı aynı zamanda Soma faciası adına düzenlediği ‘’istinye Park Soma’’ etkinliğin de moderatörlüğünü üstlendi.
Gazi Üniversitesi, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi, Yeniçağ Aşçılık Okulu panelleri, Bilkent Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi başta olmak üzere 40’a yakın yüksek öğretim kurumu ile liselerde eğitim ve workshop’lar düzenleyen Dırbalı aynı zamanda Türkiye Aşçılar Milli Takımının kaptanlığını da yürütmektedir.


    Bu güzel çikolata tadında Workshop için başta Milli Şef Erdem Dırbalı ve Tüyap Palas Ailesine daveti için Güler yüzlü Şefim Özlem Mekik e keyifli ve sıcak yarenlikleri için Blogger Arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyor , sevgilerimi gönderiyorum .
    Başka bir etkinlikte yeni yerler ve tadımlarda görüşmek dileğiyle esen kalın ....


Başak Özügergin Soydan
Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi 34500 Büyükçekmece /İstanbul
0212 867 1414 / 0212 867 1430 / 444 9 897 (TYP) basaksoydan@tuyappalas.com

http://www.tuyappalas.com/


2 yorum:

  1. Seninle ve diğer arkadaşlarla bu lezzetli günde beraber olmak çok güzeldi. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata tadında keyifli bir gün geçirdik canım en kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle ,sevgiler ....

      Sil

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM