TAHİNLİ RULO TARİFİ


  Çıtır çıtır bir lezzet için bu tarifi denemelisiniz ,baklava yufkası tahinin lezzeti ve ceviziçi ile birleşirse nefis bir tatlı ortaya çıkıyor :)) benim çok beğendiğim ve özellikle mutfağınızda hazır bulundurulacak , bayatlamayan  lezzetlerden bir tatlı çeşidi Tahinli Rulo acil  gelen misafirlere kurtarıcı oluyor , tavsiye ederim.Ben hazırlayıp pişirdikten sonra cam fanusa yerleştirip bir kaç günde tüketiyorum .



Malzemeler :

  • 400 gr baklavalık yufka (800 gr lık paketin yarısı )
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ ( Türk kahvesi )
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Üzerine serpmek için : Pudra şekeri


Yapılışı :
- Tahin ve sıvıyağı karıştıralım ,
- Yufkaları sıra ile 2 şerli tezgaha serlim ilk yufkanın üzerine azar azar tahinli karışımdan sürelim , üstüne ikinci yufkayı serelim her tarafını iyice tahinli karışımı sürüp iki kaşık toz şeker  ve ceviz içi serpelim   yufkaları sıkı şekilde sarıp rulo yapalım ,üç-dört parmak kalınlığında dilimleyip yağladığımız tepsiye yerleştirelim ,diğer yufkalara aynı işlemi uygulayıp 170 derecede pişirelim , ılınınca pudra şekeri serpip servis edelim .

   Not : Hazır baklava yufkalarını sarma sırasında çiftli olarak tek tek çıkaralım ,tekrar poşete saralım aksi halde açıkta kalırsa çok çabuk kırıldığından rulo yapmanız zorlaşır .


3 yorum:

  1. daha önce farklı bir tarifle denemiştim birde bu tarifle denemek istiyorum ölçüleriniz tam ve güvenilir :)) severek takipteyim

    YanıtlaSil
  2. 1 haftalık rejimdeyken yapılmaz bu ya :) çok muhteşem görünüyor cidden eline saglık :)

    YanıtlaSil

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM