Bİ MUTFAK İKİ ŞEF DEVELİ FLORYA RESTAURANT


   Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet ,ustalık ,profesyonellik ve titizliğin hikayesi olan Develi Restaurant,halen Develi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Develi 'nin dedesi tarafından 1912 yılında ,Antep te kuruldu .Arif Develi ,1966 yılında İstanbul 'a gelerek ,İstanbul'un tarihi mekanlarından Samatya 'da Develi restaurantı açmış .Çok küçük yaşta mesleğe adım atan  Arif Develi 'nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline gelmiş.

      Bu gün Samatya dan sonra ,Etiler,Kalamış,Ataşehir ve son olarak Develi Florya  şubesini açarak lezzet efsanesini İstanbullularla buluşturdu .

        8 Mart Çarşamba akşamı  Asırlık lezzet mirasının sahibi Develi Restaurantları Florya şubesinde ,Bimutfak iki şefin ünlü şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Türkiye'nin ünlü mekan ve yemek blogu yazarlarının davet edildiği asırlık lezzetler tadım buluşması gerçekleşti. Bu güzel geceye Bloger Arkadaşım Funda Aydeniz in daveti ile katıldım .






       Misafirlerini bizzat ağırlayan ve onlarla tek tek ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi,eşi Sevil Develi lezzet mirasının sahibi oğulları Ali Develi ,Nuri Develi ve eşiyle birlikte asırlık lezzetler şöleni gece boyunca devam etti .




Başlangıç olarak Yuvalama- Develi pide ,Tereyağ ve Tulum Peyniri  ikram edildi ,

     Develi Kebap'ın geçmişten günümüze lezzet hikayesinin sunumun gerçekleştirildiği slayt gösterisi ilgiyle izlendi Şef Özlem Mekik ve Şef Ayvaz Akbacak  tarafından Arif Develi'ye Türk mutfağına kattığı değerler adına plaket takdim edildi .Develi Ailesi gecenin başından sonuna kadar tüm bloger dostlarla tek tek ilgilendiler.
 


Mezeler :Abugannuş,Muhammara ,Develi Sarma ,Köpoğlu 
Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak Şefler ,tarifi sır gibi saklanan Develi Restaurantlarına özel çiğ köfteyi yoğurarak geceyi daha eğlenceli hale getirdiler .

Develi Sarma nefis tadıyla Benim favorilerim arasında yer aldı :)
Arasıcaklar :İçli Köfte ,Özel Pastırmalı Humus ,Dolma,Fındık Lahmacun ikram edildi .
Anayemekler :Fıstıklı Kebab ,Terbiyeli Kuzu Şiş ,Kavurmalı Ala Nazik Kebap ,Soğan Kebabı ,Keme Kebabı 
Tatlılar : Develi Yaprak sarma  ve meyve 


Develi Florya 'da 300 kişilik özel organizasyonların yapılabileceği beyazlar içindeki davet salonunda hazırlanan gece fıstıklı Develi yaprak sarma tadımı ile taçlandırıldı .Bu lezzet şöleni toplu fotoğraf çekimi ve Develi Restaurantlarının gecenin hatırası armağanlarıyla ve Develi Florya 'nın bahçesinde yakılan ateş etrafında  kahveler içilerek son buldu .

Bu güzel organizasyon için Develi Ailesine ve güleryüzlü çalışanlarına ,Bimutfak iki Şef Özlem Mekik ve Ayvaz Şef 'e ,Funda Aydeniz'e teşekkür ederim .
Develi Florya :Çiroz Mevkii İstanbul Asfaltı Petekevler içi Florya 
Tel :0212 662 50 00





2 yorum:

  1. Diger yorum gittiyse bu iptal olsun:)) ne guzel etkinlikler gezmeler yemeler..yeni yerler kesfetmeler..gecen sene bende oradaydim ayagimin tozu ile:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Antep lezzetlerinin hakkını vermişler. Güzel bir mekana benziyor. Afiyet olsun sizlere..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM