SEZON PİRİNÇ LANSMANI - QUEEN OTEL BRUNCH


    Sezon Pirinç Lansmanı için Sevgili İlknurun Dünyası blogunun daveti üzerine Üsküdar  Libadiye Queen  Otel de Brunch davetine katıldım . Sevgili Blogger arkadaşlarımla  Otelin zengin açık büfe kahvaltısı ve harika manzarası ile hoş sohbetler eşliğinde Sezon Pirinçlerinin İletişim Danışmanı Melis Erdoğan  ve Basın Danışmanı İrem Özdemir den  pirincin üretim sürecinden sofralarımıza gelişi konusunda değerli bilgiler aldık . Ayrıca bir İpsala lı olarak SEZON PİRİNÇ İN ÜRETİM yerini öğrendiğimde mutluluk duyduğumu belirtmek isterim :)) çeltik ve pirinç  aşina biri olarak üretiminin ne kadar zor ve meşakkatli bir süreç olduğunu bildiğimden tüm emeği geçenlere saygılarımı sunmak isterim .




    SEZON PİRİNÇ  aslında bir çoğumuzun kullandığı lezzetli yemekler hazırladığı bir marka , mutfağımızın baş köşesinde bulundurduğumuz  bu markayı tanıtmak gerekirse  :
 SEZON PİRİNÇ A.Ş gıda sektöründe faaliyet göstermek üzere 1950 yılında M.Kemal Erdoğan tarafından kurulmuş olup 1983 yılından itibaren Sezon markası ile piyasada yer almaktadır. Sezon Pirinç A.Ş 2000 yılından beri Türkiye de pirinç üretiminin merkezi sayılabilecek EDİRNE -İPSALA da ki fabrikasında faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca bunu da öğrendiğimde mutluluk duyduğumu bir İpsala lı olarak belirtmek isterim :)) pirinç ve çeltik konusuna aşina biri olarak ne kadar zor ve meşakkatli bir üretim olduğunu bildiğimden tüm üreticilere  saygılarımı sunmak isterim . 15 ton /saatlik kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük çeltik işleme tesislerinden birine sahip olan Sezon Pirinç A.Ş  2008 yılında paketleme bölümünün de ilave edilmesiyle entegre bir üretim tesisi haline dönüştürülmüştür.Bu sayede pirinç ,tarlada çeltikten paketlenmiş ürüne kadar hiç el değmeden  otomatik olarak üretilerek tüketiciye sunulmaya başlanmıştır.Ürün yelpazesinde calrose ,baldo,basmati ,jasmine ,osmancık ,kırık pirinç ,kepekli ,risotto ,siyah pirinç ,kırmızı pirinç olmak üzere 10 pirinç türü  ile toplam 22 değişik tarım ürünü bulunmaktadır.Tüketicileri farklı tatlarla buluşturmayı amaçlayan niş ürün serisinde 0,5 kg lık paketlerle satışa sunulan siyah pirinç ,kırmızı pirinç , siyah fasulye ve beluga mercimeği yer almaktadır.


KUTSAL YAŞAM TANESİ : PİRİNÇ

Sofralarımızın vazgeçilmezi, bazı toplumlar tarafından kutsal sayılan ve çok çeşitli efsanelere de konu olan pirincin yaklaşık 25 çeşidi bulunuyor. Tropik, astropik ve ılıman bölgelerde yaygın olarak tarımı yapılan pirinç, su içinde yetiştirilen tek tahıl bitkisidir.
Büyük bir bölümü pilav olarak tüketilen pirinç, sodyum ve potasyumdan yoksun olması nedeniyle böbreklerinden, kalp yetersizliğinden ve ödemden rahatsız olanlar için eşsiz bir besin kaynağıdır.  Ayrıca tansiyon düşürücü özelliği vardır. Pirinç yağsız olduğundan hastaların beslenmesinde önemli bir yer tutar. 100 gr. pirinç 360 kalori içerir. Pirinç sıvıyı kendine çeken bir tahıldır, bu nedenle dokulara yerleşmiş olan tuzu da beraberinde sürükleyerek bedeni toksinlerden arındırır. Böylece dolaşım sisteminin, kalbin ve böbreklerin yükünü hafifletir.

Kepekli pirinçte B1, B2, B6, PP, E ve F vitaminlerinden başka potasyum, fosfor, kalsiyum, flor gibi değerli madenler ve 12 çeşit amino asit bulunur.



             Başka bir Tanıtım etkinliğine görüşmek üzere ,mutlu kalın ,Sevgiler....
           

Facebook :https://www.facebook.com/sezonpirincas 
Twitter  :https://twitter.com/sezonpirincas 
Instagram :https://instagram.com/sezonpirinc/ 
Pinterest  :https://www.pinterest.com/sezonpirincas/ 
Blogger :http://sezonlife.blogspot.com.tr/ 
LinkedIn  :https://www.linkedin.com/company/sezon-pirinç 
Genel Mail Adresi :info@sezon.com.tr 
Telefon :0 212 324 0600  
         






2 yorum:

  1. ne güzel bir gündü değilmi çizel ablacım :D

    YanıtlaSil
  2. E benim arayıp da bulamadığım siyah pirinçler filan Sezon pirinçte varmış, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM